Kinder szelet
Tésztához:
Krémhez:
Kincsesbánya
Tészta:
Krémhez:
Felhő szelet
Tésztához:
Krémhez:
Kráter sütemény
1 l. tej
6 tojás
25 dkg porcukor
25 dkg liszt
1 dl. étolaj
2 ek. kakaópor
1 cs. sütőpor
2 cs vaniliás pudingpor
1 cs vaniliás cukor
1 nagy pohár tejföl
Elkészítés: 9 dl tejből és 5 kanál cukorból, 2 cs vanilia pudingot főzünk, megvárjuk mig kihül.
Tészta: 6 db tojássárgáját 25 dkg porcukorral kikeverjük, hozzáadunk 1 dl tejet,
1 dl étolajat, 2 evők kakaóport, 25 dkg lisztet,
1 cs sütőport végül a 6 tojás kemény habját.
Nagyobb tepsibe (gáztepsi) öntjük
és vizes kanállal a tetejére szaggatjuk a kihült pudingot.
Megsütjük.
Máz: 1 nagy pohár tejfölt 3-4 evőkanál cukorral és
1 vaniliáscukorral elkeverünk és rákenjük a forró tésztára,
és pár percre visszatoljuk a sütőbe.( Ez el is maradhat, mert ennélkül is finom,
de akkor szórd meg a tetejét porcukorral)
Margarinnal kikent tepsiben sütjük.
Lehet csinálni fehér tésztával, és csokipudinggal is!
Isteni szelet
Hozzávalók:
6 tojásbol vizespiskóta
baracklekvár
feketekávé
babapiskóta
25 dkg margarin
25 dkg porcukor
4 tojás
1 csomag vaníliáscukor
tetejére csokimáz
Elkészítése: 6 tojásból vizespiskotát sütünk.
Ha kihűlt, megkenjük a baracklekvárral.
Kávéba mártott babapiskotát rakunk rá.
Erre kenjük a krémet: 25 dkg margarint habosra keverjük a 25 dkg porcukorral,
a 4 tojássárgájával és a csomag vaníliáscukorral.
A 4 tojásfehérjét kemény habként adjuk a krémhez.
Hűtőbe tesszük, és jól lehűtjük. Tetejére csokoládét öntünk.
Megjegyzés:
Nyáron különösen finom, ha jól lehűtjük.
Három rétegű tejespite
Hozzávalók:
5 tojás
15 dkg kristálycukor
10 dkg margarin
2 csomag vaníliás cukor
1 liter tej
25 dkg liszt
Elkészítés: A tojásokat, cukrot, margarint, vaníliás cukrot robotgéppel jól kikeverjük.
Hozzáadjuk a lisztet és annyi tejet, hogy csomómentesre ki tudjuk keverni,
majd ha sima a tészta, hozzáöntjük a maradék tejet is.
Előmelegített sütöben 100 fokon 1 óra 20 percig sütjük.
A lassú sütés a titka, hogy 3 rétegre válik a pite. Jó étvágyat!
Megjegyzés:
Nálunk a család kedvence, mert csak eteti magát
Kekszes almás!
Hozzávalók:
1kg alma
8dl víz
20dkg cukor
3cs vaníliás pudingpor
50dkg háztartási keksz
Tetejére:
3-4ek kakaópor
4ek porcukor
5dkg vaj
8-10ek víz
Elkészítés.
Az almát meghámozzuk és nagylyukú reszelőn lereszeljük.
Lábasba rakjuk ráöntünk 5dl vizet,a cukorral elkeverve kb 10perc alatt
puhára főzzük.Közzben a pudingport 3dl vízzel kikeverjük,
az almához öntjük és kevergetve 2 percig főzzük,ezalatt
jól besűrűsödik.Egy tepsi alját kirakunk kekszel,
és rá kenjük a krémet.
A tetejére szintén keksz kerül.
A kakaót a porcukorral és a 8-10 evőkanál vízzzel
vízgőz fölött felforraljuk.A tűzről levéve az
5 dkg vajat hozzá adjuk,majd ezt a mázat a keksz
tetejére kenjük.
Ha kihűl egy éjszakára tegyük hűtőbe,másnap
kellően megpuhul,és vizes késsel szépen szelhető.
Mesés Karácsonyi SüteménHozzávalók:12,5 dkg vaj,
1 db tojás,
10 dkg méz,
25 dkg finomra őrölt búza,
¼-ed kávéskanál vanília,
1 citrom reszelt héja. Elkészítés:A vajat a mézzel és a tojással habosra keverjük. Ezután hozzáadjuk a vaníliát, a búzalisztet és a sütőport.
Ezt simára gyúrjuk és egész éjszakára a hűtőszekrénybe tesszük.
Másnap készre süthetjük, viszont ha valami különlegesebbet szeretnénk akkor továbbfejleszthetjük az alapreceptet és Vaníliás csokoládés aprósüteményt készíthetünk.
Karácsonyi gesztenyés torta Hozzávalók:6 tojás
6 evőkanál cukor
6 evőkanál liszt
Krém:
1 vaníliás pudingpor
3,5 dl tej
25 dkg gesztenyemassza
25 dkg margarin
15 dkg sütőcukor
1 vaníliás cukor
0.5 dl sütőrum
Tetejére:
2,5 dl tejszín
1 csomag habfixáló
5 dkg sütőcukor
1 vaníliás cukor Elkészítés:A 6 db tojásból piskótát sütünk a szokásos módon. Ha kihűlt 3 lapra vágjuk.
A margarint kikeverjük a vaníliával, cukorral, és a rummal.
A pudingport felfőzzük a tejjel, kihűtjük, és összevegyítjük a rumos margarinnal
és a gesztenyemasszával. Alaposan kidolgozzuk a krémet, 3 részre osztjuk és
megtöltjük a tortalapokat, de előtte minden lapot meglocsolunk rummal. A torta
tetejét és oldalát is bevonjuk, az oldalát piskótamorzsával szórjuk be.
A tejszínt keményre verjük a cukorral és a habfixálóval, majd habzsákba töltjük
és rányomjuk a torta tetejére. Tört gesztenyével és kandírozott gyümölcs
darabokkal díszítjük.
Boszorkány ujj Hozzávalók:25 dkg vaj
30 dkg liszt
1 csipet só
6 kanál víz
1 kanál ecet
2 tojás sárgája (a kenéshez)
10 dkg mandulabél
darabos kristálycukor
piros ételfesték vagy céklalé Elkészítés:A vajat, lisztet, sót, vizet és ecetet jól összedolgozzuk, hogy hólyagos tésztát kapjunk. Majd tegyük a hűtőbe pihenni néhány órára.
Aztán vegyük ki, és azonnal nyújtsuk ki ujjnyi vastagra, vágjuk 8-10centis darabokra, és hengergessük ujj formára.
Forraljunk vizet, majd ha felforrt, vegyük le a tűzről és rakjuk bele a mandulabelet 5 percre. Ezután húzzuk le a mandula barna héját és áztassuk 3-4 percig az ételfestékben vagy céklalében. Az ujjakat kenjük át sárgájával, és szórjunk rá némi cukrot, végül nyomjuk bele a vörös mandulákat körmöknek. 200 fokra előmelegít